- 1 пакување `Ржан леб
- 500мл слатка павлака
- 300г јагоди
- 2 лажички шеќер
- ½ лажичка екстракт од ванила
СЛАТКИ ТОСТ КАНАПЕИ СО ФИЛ ОД ЈАГОДИ
Состојки
5-7
30
Подготовка
ДВОПЕК СО ПАРМЕЗАН
4 парчиња Пченичен двопек/strong> 6 лажици рендан пармезан 1 лажица путер 1 лажица сенф 1/2 лажица оригано
ВЕГЕТАРИЈАНСКА ПИЦА
500 г Екстра бело брашно тип 400 125 мл млеко 2 лажици шеќер ½ квасец ½ печиво 1 јајце 150 мл јогурт 2 лажици масло за јадење сол по вкус За фил: доматен сос 10-тина парчиња брокула црвена пиперка 10-тина маслинки 300 г кашкавал 250 г шампињони
МАДЛЕНИ
1 шолја Екстра бело брашно тип 400 3 јајца 50 г шеќер кора од портокал 1 лажичка прашок за пециво прстофат сол 6 лажици растопен путер
ЛАЗАЊА СО СПАНАЌ
300 г Екстра бело брашно тип 400 3 јајца малку сол За фил: 1 главици кромид 250 г свежи шампињони 3 лажици маслиново масло 2 чешниња лук 250 г урда 500 г свеж спанаќ 1 лажица оригано 1 лажица сол 400 г кашкавал 100 г бешамел сос
ДОМАШНО ТОБЛЕРОНЕ
Потребни состојки: 200 гр мелени Колачиња со чоколадни парчиња и лешници 150 гр путер 200 гр чоколада 2 лажици мед 1 дл кока-кола 200 гр шеќер 75 гр крупно сечкани лешници 75 гр крупно сечкани бадеми 100 гр чоколада за глазура
ФРАНЦУСКИ СЕНДВИЧ „CROQUE – MONSIEUR“
СОСТОЈКИ 1 пакување Бриош леб 250 мл бешамел сос 10-тина парчиња шунка 10-15 парчиња кашкавал 200 г рендан кашкавал мелен црн пипер по вкус
Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула
8 парчиња Бел леб 8 парчиња варено мисиркино месо (нискокалорично) 100г крем сирење маслиново масло 1 домат, исечкан на мали парчиња 1 лажица ситно исечкан магдонос сол и свежо мелен бибер 4 листа марула