СОРАБОТКА СО УЧИЛИШТА И УНИВЕРЗИТЕТИ

СОРАБОТКА СО УЧИЛИШТА И УНИВЕРЗИТЕТИ

Компанијата неуморно вложува во младите и постојано се стреми да ги мотивира учениците и студентите да го насочат својот кариерен пат во нашата држава. Низ низа разни активности ги поддржуваме да стекнат познавања од нашата индустрија како: платена пракса, отворени...

read more
УЧЕСТВО ВО КАРИЕРЕН ДЕН НА УКИМ

УЧЕСТВО ВО КАРИЕРЕН ДЕН НА УКИМ

Секоја година, нашата Компанија, рамо до рамо со сите реномирани компании учествува на Кариерниот ден организиран од УКИМ. Со цел да ја доближиме Компанијата до студентите и воедно да ги прошириме нивните кариерни можности, остваруваме директен контакт со повеќе...

read more
СОРАБОТКА СО ЗДРУЖЕНИЕ „ЉУБЕЗНОСТ“

СОРАБОТКА СО ЗДРУЖЕНИЕ „ЉУБЕЗНОСТ“

Соработка со Здружение на граѓани на помош на бездомници и социјално загрозени семејства и поединци „Љубезност“ Една од нашите главни активности како општествено одговорна компанија е соработката со Здружението на граѓани на помош на бездомници и социјално загрозени...

read more
ДОНАЦИЈА И ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА ОД ГРАДИНКА „МАЛИ ПРИЈАТЕЛИ“

ДОНАЦИЈА И ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА ОД ГРАДИНКА „МАЛИ ПРИЈАТЕЛИ“

Освен што се грижи за своите потрошувачи, Жито Лукс АД организира донации онаму каде што е најпотребно!  На почетокот од годината тимот на Жито Лукс ги израдува дечињата од детска градинка во Шуто Оризари, “Мали пријатели”, подарувајќи им пакетчиња со...

read more
РЕТВИТНИ ОБРОК – ПОДАРИ ВНИМАНИЕ

РЕТВИТНИ ОБРОК – ПОДАРИ ВНИМАНИЕ

Да се живее и да се прават промени со цел да се живее подобро е одговорност која секоја добро организирана и свесна компанија ја прави во своето секојдневно работење. Овој концепт опфаќа различни теми како што се човекови права, одржување здрава животна средина,...

read more
ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

Со секое купување на лебовите на парчиња (бел, бриош, маслинки, ржан, интегрален, микс од зрна и пченкарен со сончоглед) издвојуваме средства за донирање на апаратура во детските болници за белодробни заболувања. Институции во кои се донира: ЈЗУ Институт по белодробни...

read more