Во длабок сад измешајте ги заедно брашното и солта. Додајте го изладениот исечкан путер. Со помош на рацете втријте го путерот во брашното за да создадете структура налик на песок. Потоа додадете ја студената вода постепено промешувајќи со дрвена лажица се додека не се оформи топка од тесто. Оформете го тестото во облик на диск и завиткајте го во хартија за печење. Оставете го да се излади во ладилник околу 1 час. Расукајте го потоа во округла форма со дебелина од 1 см и ставете го во округло тавче. Отстранете ги краевите што висат. Вратете го во ладилник за повторно да се стегне. Во сад настрана, изматете ги јајцата заедно со неутралната павлака и жолчките, додајте сол, мелен црн пипер и црвен пипер. Додадете го ренданиот кашкавал и пармезан. Во тава со масло испржете ги кромидот и исечканата сланина околу 2-3 минути колку само да омекнат. Изладете околу 5-10 минути. Загрејте ја рерната на 185 степени. Во тавчето со тестото најпрво ставете ги кромидот и сланината заедно врз целата површина. Одозгора полејте го целиот киш со течноста од јајца и неутралната павлака. Печете на 185 степени околу 30-35 минути или додека комплетно не зарумени и не биде смесата жива во средината при проверка со чепкалка.