Рерната се загрева на 180 °С. Со виљушка се мешаат изблендираните колачња, путерот, шеќерот и циметот. Откако ќе се добие хомогена смеса, подлогата се моделира во кружен плех за торта. Се пече 10-15 минути. Млекото се става во сад на оган да се загрее. Во друг сад се матат жолчките со медот, солта и екстрактот од ванила и постепено се додава загреаното млеко, непрестано матејќи. Садот се става на оган на средна температура и се меша додека да се добие хомогена смеса. Смесата се остава да се излади во фиржидер 2 часа, па се нанесува врз бисквит основата.За декорација: Секое парче тенко исечкано јаболко се витка во спирала и вертикално се поставува врз кремот. Џемот од кајсија се загрева со малку сок од лимон и со него се попрскува тартот.