Клуб-сендвич со свеж зеленчук

Состојки

  • 8 парчиња Интегрален леб
  • 8 листа марула;
  • 16 парчиња сушени , ситно исечкани домати;
  • 2 тиквички, исечени на тенки кругови;
  • 1 модар патлиџан, исечен на тенки кругови;
  • 2 домати, исечени на тенку кругови;
  • 4 лажици нискокалоричен мајонез;
  • маслиново масло;
  • Сол и свежо мелен бибер

3

25

Подготовка

Испржете ги круговите од тиквичка, домат и модар патлиџан со маслиново масло, сол и бибер. Потоа исцедете ги за да го отстраните вишокот маснотија. Намачкајте малку мајонез на секое парче леб, додадете домат и тиквичка. Покријте со друго парче леб, додадете лист марула, парче модар патлиџан, суви домати и покријте со трето парче леб. Исечете го сендвичот на 4 парчиња.
ПОГАЧА

ПОГАЧА

За тесто: 1кг Пекарско брашно тип 500 2 лажички сол 1 маргарин за премачкување 40г квасец 2 јајца 150мл масло за јадење 100мл млеко 2 лажички шеќер околу 300 мл вода сусам или ким за декорација.

90
НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ

НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ

За тесто: 500 г Екстра бело брашно тип 400 220 мл кисела вода 4 лажици масло за јадење прстофат сол 250 г путер или маргарин За премачкување: 150 г сланина исечкана на тенки парчиња 1 изматено јајце 1-2 лажици сенф

8-1090
СОЛЕНА ДВОПЕК-ТОРТА

СОЛЕНА ДВОПЕК-ТОРТА

‘Ржан двопек (потребно е едно цело пакување и уште 1/4 од друго пакување) 200 g мајонез 2 павлаки 5 јајца 200 g  шунка 100 g кечап 300 g сирење или кашкавал 8 кисели краставички

5-640
ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН

ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН

170 г Пченкарно брашно; 600 мл вода; 600 мл млеко; 40 г рендан пармезан; 40 г путер. За сосот: малку крупна сол; 60 г свеж босилек; 100 г рендан пармезан; 150 мл масло.

225
БРЗА ЗАКУСКА

БРЗА ЗАКУСКА

За тесто: 500 г Екстра бело брашно тип 400 220 мл кисела вода 4 лажици масло за јадење прстофат сол 250 г путер или маргарин За премачкување: 2 лажици кисела павлака 2 лажици сенф 150 г тенки парчиња сланина 1 јајце, лесно изматено со виљушка cусам

6-890
ЛЕБ

ЛЕБ

1кг Пекарско брашно тип 500; 30г свеж квасец; 20г сол; 10г шеќер; околу 580мл вода.

4140
ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

1 пакување Бриош леб путер мармалад или џем

420
РОЛАТ СО ОРЕВИ

РОЛАТ СО ОРЕВИ

За тестото: 600 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млеко 1 квасец 3 лажици шеќер прстофат сол 4 жолчки 200 г путер екстракт од ванила жолчка за премачкување За филот: 300 г мелени ореви 4 белки екстракт од ванила 5 лажици шеќер

8-10140