ПИЛЕШКА ТОРТА ОД ТОСТ ЛЕБ

Состојки

  • 1 пакување  Бел леб
  • 1кг сварен пилешки стек
  • 1 шолја мајонез
  • сок и кора од 1 лимон
  • ситно изрендана
  • 80 г растопен путер
  • 80 г рукола крупно исечкана
  • ¾ шолја ситно исечкани зачински билки (магдонос, нане, копар, босилек)
  • сол и бибер

4-6

30

Подготовка

Сварениот пилешки стек ситно исечкајте го и измешајте го заедно со мајонезот, кората од лимон, сокот од лимон, солта и биберот. Со пластична фолија обложете плех во правоаголна форма. Ставете 4 парчиња тост леб и врз нив нанесете 2 супени лажици од смесата. Поклопете со уште 4 парчиња тост леб. Горниот слој леб премачкајте го со путер и наросете го со зачинските билки и рукола.Повторувајте го процесот додека да ги искористите сите состојки. Вака приготвената тост торта исечете ја на парчиња во форма на триаголник.
ПАЛЕНТА СО ДОМАТИ

ПАЛЕНТА СО ДОМАТИ

250 г Палента 1 л млеко малку вода мускатно оревче 2 лажици маслиново масло 100 г кромид 2 чешниња лук 60-100 г трапист кашкавал малку сол црн пипер 1/2 л доматно пире

430
ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

1 пакување Бриош леб путер мармалад или џем

420
Жито Лукс рецепт – ролат со цимет

Жито Лукс рецепт – ролат со цимет

8
Жито Лукс рецепт – Just 2 Good чиа пудинг

Жито Лукс рецепт – Just 2 Good чиа пудинг

3240
КУГЛОФ

КУГЛОФ

500г Пекарско брашно тип 500 150мл масло за јадење 4 јајца 300г шеќер 150мл млеко 25г какао 1 ќесичка ванилин шеќер 1 ќесичка прашок за печиво рендана кора од лимон

8-1080
ЛИСНАТИ ПЕЧИВА СО ВИШНА

ЛИСНАТИ ПЕЧИВА СО ВИШНА

За лиснато тесто: 300 г Екстра бело брашно тип 400 125 мл кисела вода 2 лажици масло за јадење прстофат сол 150 г путер или маргарин За фил: 200 г одмрзнати вишни 1 лажица нишесте 3 лажици шеќер 1 лажичка екстракт од ванила прстофат цимет

1290
ДОМАШНИ ТЕСТЕНИНИ

ДОМАШНИ ТЕСТЕНИНИ

За тестенини: 100 г Екстра бело брашно тип 400 1 јајце прстофат сол За сос: 40 г рендан пармезан 1/2 лажичка мелен црн бибер маслиново масло

230
КРОФНИ

КРОФНИ

За тесто 1кг Екстра бело брашно тип 400 400мл млеко 3 јајца 200мл масло за јадење 200г шеќер 20г квасец 1 ванилин шеќер Декорација по желба:-шеќер во прав или растопена чоколада.

8-1060