За тесто:
- 2 филџани Екстра бело брашно тип 400
- 2 филџани шеќер;
- 2 филџани масло за јадење;
- 4 јајца;
- 1 филџан млеко;
- 2 филџани мелени ореви;
- 1 ќесичка прашок за печиво.
За фил:
- 200мл млеко;
- 150г шеќер;
- 100г чоколада;
- шлаг–пена.
Состојки
За тесто:
За фил:
Подготовка
2 пакувања Kолачиња со чоколадни парчиња 200 гр шеќер во прав 100 гр омекнат путер 2 лажици екстракт од ванила 3-4 лажици млеко чоколадни парченца за декорација
За тесто: 700г Сенаменско брашно 380-400мл вода 10г шеќер 300г брашно за посип 20мл масло за јадење 300мл зејтин за попрскување 10г свеж квасец 15г сол Фил по желба.
За пандишпан: 15 лажици Екстра бело брашно тип 400 1 ќесичка прашок за печиво 5 јајца 15 лажици шеќер 15 лажици масло 15 лажици млеко 1 ќесичка ванилин шеќер За фил: 250 мл слатка павлака 1 ќесичка желатин 1 лажичка екстракт од ванила 200 г јагоди
1 шолја 275 г Пченкарно брашно 1 шолја бело брашно 1/4 шолја шеќер 1 лажичка прашок за печиво 1 лажичка сол 2 јајца 12 лажици исцедена пченка во зрно 1 1/4 шолја млеко 1/4 шолја масло за јадење
9 парчиња Пченичен двопек 40 g путер 135 g шеќер 400 g несолено свежо сирење рендана кора од лимон 1 лажица лимонов сок 1 јајце мармалад од јагоди
СОСТОЈКИ 1 пакување Интегрален леб со микс од зрна неколку шери домати парчиња кашкавал мисиркина мартадела свежи листови марула
250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г маргарин на собна температура 70 мл вода За фил: 2 тиквички 2 модри патлиџани 1 домат 200 г свежи шампињони 400 мл доматен сос 1 главица кромид 2 чешниња лук сол и мелен црн пипер по вкус