Брашното, водата, путерот и солта се мешаат. Се меси тесто кое се остава во ладилник 2-3 часа. За да се направи мрсното тесто, се мешаат брашното и путерот. Оваа смеса се става помеѓу две парчиња хартија за печење за да се добие форма на квадрат. Вака подготвеното тесто се остава во ладилник 20 минути за да се стегне путерот. Првото тесто, како и мрсното тесто се расукуваат во долгнавеста кора. Се редат едно врз друго и се преклопува 3 пати. Се остава во ладилник 1 час. Постапката се повторува уште два пати. Во длабок сад се мешаат јајцето, маскарпонето и ренданиот кашкавал. Се зачинува со сол и мелен бибер по вкус. Лиснатото тесто се расукува со дебелина од 1 см. Од вака добиената кора се сечат квадрати. Во средината се нанесува филот, а краевите се премачкуваат со изматено јајце. Се печат во загреана рерна на 200°С околу 20 минути. Пред сервирање се додава младиот спанаќ врз секое парче.