За пандишпан:
- 500 г Екстра бело брашно тип 400
- 1 ќесичка прашок за печиво
- 5 лажици шеќер
- 150 мл млеко
- 120 мл масло
- 4 јајца
- 150 г мелени бадеми
За крем:
- 1 пакување пудинг од ванила
- 150 мл слатка павлака
- 2 лажици екстракт од ванила
Состојки
За пандишпан:
За крем:
Подготовка
2 парчиња Пченичен двопек 200 g бело пилешко месо (стек) 30 g пармезан 3 чешниња лук зелена салата 2-4 чери домати сок од 1 лимон павлака мајонез маслиново масло сол бибер
170 г Палента 800 мл вода 2 лажици „Вегета“ ½ l доматно пире 1 кромид 1 исечкано чешне лук малку бело вино 10 г путер 2 лажици масло шампињони малку лимонов сок оригано и магдонос по желба
500г Пекарско брашно тип 500 150мл масло за јадење 4 јајца 300г шеќер 150мл млеко 25г какао 1 ќесичка ванилин шеќер 1 ќесичка прашок за печиво рендана кора од лимон
За бисквит основата: 350 г изблендирани Kолачиња со чоколадни парчиња 125 г омекнат путер 4½ лажици шеќер За фил: 250 мл млеко 230 мл слатка павлака 1 ванилин шеќер 25 г шеќер во прав 5 жолчки 2 лажици Пченкарно брашно Жито Лукс 1 лажица Екстра бело брашно Жито Лукс 200 г крупно сечкана бела чоколада […]
500 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млеко 1 белка 50 мл масло за јадење 20 г свеж квасец 1 лажичка шеќер 1 лажичка сол јајце за премачкување сусам и мак за декорација 100 г омекнат путер
500 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 1/2 лажичка лук во прав 1 лажичка сув или свеж рузмарин 1 1/2 лажичка буковец 1/2 коцка свеж квасец 350 мл млака вода 100 г зелени маслинки 100 г каламата маслинки
За тортилја лепчиња: 400 г Екстра бело брашно тип 400 160 мл млака вода прстофат сол 50 мл масло за јадење За крем-салата: 500 г пилешки стек, сварен и исечкан на коцки 5-7 лажици кисела павлака 300 г варена пченка 3 лажици рендан пармезан 150 г сечкани маринирани шампињони сол и мелен црн пипер по […]