За тесто:
- 700г Сенаменско брашно
- 380-400мл вода
- 10г шеќер
- 300г брашно за посип
- 20мл масло за јадење
- 300мл зејтин за попрскување
- 10г свеж квасец
- 15г сол
Фил по желба.
Состојки
За тесто:
Фил по желба.
Подготовка
350 г Брашно за колачи 2 јајца 200 г шеќер 150 мл масло 1 ќесичка ванилин шеќер 2 лимона (кора и сок)
30 Kолачиња со чоколадни парчиња 100 гр кондензирано млеко 6 лажици путер 50 гр какао 1 лажичка бренди За декорација: чоколадни трошки и кандирани цреши.
250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г маргарин на собна температура 70 мл вода За фил: 2 тиквички 2 модри патлиџани 1 домат 200 г свежи шампињони 400 мл доматен сос 1 главица кромид 2 чешниња лук сол и мелен црн пипер по вкус
За тесто 1кг Екстра бело брашно тип 400 400мл млеко 3 јајца 200мл масло за јадење 200г шеќер 20г квасец 1 ванилин шеќер Декорација по желба:-шеќер во прав или растопена чоколада.
250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г маргарин на собна температура 70 мл вода За фил: 2 тиквички 2 модри патлиџани 1 домат 200 г свежи шампињони 400 мл доматен сос 1 главица кромид 2 чешниња лук сол и мелен црн пипер по вкус
За тесто: 300 г Екстра бело брашно тип 400 100 мл млеко 50 мл масло за јадење 1 белка сол по вкус 1 лажичка шеќер 1 пакетче сув квасец За фил со мелено месо: 250 г мелено месо 1 главица кромид, ситно исечкана сол и мелен црн пипер по вкус 1 лажица шарена сол масло […]
СОСТОЈКИ 1 пакување Интегрален леб со сончоглед 3 парчиња колбаси, ситно исечкани на коцки 2 лажици маслиново масло 1 средна главица кромид ситно исечкана 2 чешниња лук ½ лажичка сува жалфија или нане 500 мл пилешки булјон 200 г рендан кашкавал сол и мелен црн пипер
За тестото на еклерите: 120 г Брашно за колачи 250 мл вода 80 г путер 4 јајца прстофат сол За филот: 100 г ф`стаци 100 мл ирски крем ликер 1/4 лажичка зелена прехрамбена боја 230 г крем-сирење 100 г бело чоколадо 250 мл изматен шлаг 50 г шеќер во прав За глазурата: 150 г бело […]