За пандишпан:
- 15 лажици Брашно за колачи
- 5 јајца
- 15 лажици шеќер
- 15 лажици масло
- 15 лажици млеко
- 1 ќесичка ванилин шеќер
За фил:
- 250 мл слатка павлака
- 1 ќесичка желатин
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 200 г јагоди
Состојки
За пандишпан:
За фил:
Подготовка
125 г Пченкарно брашно малку нишесте 100 мл масло 1 ќесичка ванилин шеќер 125 г брашно 125 мл јогурт 3 јајца малку сол 125 г шеќер кора од лимон
За тесто 1кг Екстра бело брашно тип 400 400мл млеко 3 јајца 200мл масло за јадење 200г шеќер 20г квасец 1 ванилин шеќер Декорација по желба:-шеќер во прав или растопена чоколада.
8 парчиња Двопек со сусам 4 чешниња лук 2 лажици маслиново масло 4 црвени печени пиперки 200 g сирење магдонос
150 г Брашно за колачи 180 мл млеко 100 мл пире од тиква 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка цимет 1 лажичка мелен ѓумбир слатка павлака за декорација
15 парчиња Двопек со сусам и просо 1 конзерва компот од кајсии 125 g путер 125 g шеќер 3 јајца 100 g брашно, малку сол 2 лажици прашок за печиво 100 g мармалад од кајсии неколку бадеми за декорирање
1 пакување Бел леб 1кг сварен пилешки стек 1 шолја мајонез сок и кора од 1 лимон ситно изрендана 80 г растопен путер 80 г рукола крупно исечкана ¾ шолја ситно исечкани зачински билки (магдонос, нане, копар, босилек) сол и бибер
270 г Екстра бело брашно тип 400 20 г какао 20 г нишесте 1 прашок за печиво 200 г путер 100 г шеќер во прав 1 банана 5 јајца 1 лажичка екстракт од ванила 3 круши
СОСТОЈКИ 4 пакувања Сендвич колачиња со какао и со ванила фил 170 г растопен путер 500 мл слатка павлака 200 г растопено бело чоколадо за готвење 150 г сирење маскарпоне 50 г шеќер во прав 1 лажичка екстракт од ванила 150 мл слатка павлака за декорација шарени мрвици за декорација