КОЛАЧ СО ДВОПЕК И ПУДИНГ

Состојки

  • 1 пакување Двопек со сусам и просо
  • 500г шеќер
  • 1л вода
  • 2 ќесички ванилин шеќер
  • 2 ќесички пудинг од чоколадо
  • 2 ќесички шлаг пена

8

25

Подготовка

Во тенџере на оган се става литар вода, 2 ќесички ванилин шеќер и 500 g шеќер. Се остава да проврие. Двопекот се наредува во подлабоко тавче (30х20 см) и се прелива со претходно подготвениот шербет. Пудингот од чоколадо се подготвува според дадениот рецепт на ќесичката. Потоа, двопекот се прелива со пудингот и се остава малку да се излади. На крајот, се подготвува шлаг пена (од ќесичка) и тортата од двопек се премачкува со шлагот.
Печен леб со фета сирење и домати

Печен леб со фета сирење и домати

8 парчиња `Rжан леб 3 рендани домати 200г рендано фета сирење оригано маслиново масло сол и свежо мелен бибер

415
ДВОПЕК-ПИЦА

ДВОПЕК-ПИЦА

5-6 парчиња Двопек со сусам 150-300 ml млака вода неколку парчиња шунка и кашкавал печурки, маслинки 1 свежа пиперка 1-2 јајца (по желба) пасирани домати (или кечап) оригано

225
ФРАНЦУСКИ СЕНДВИЧ „CROQUE – MONSIEUR“

ФРАНЦУСКИ СЕНДВИЧ „CROQUE – MONSIEUR“

СОСТОЈКИ 1 пакување Бриош леб 250 мл бешамел сос 10-тина парчиња шунка 10-15 парчиња кашкавал 200 г рендан кашкавал мелен црн пипер по вкус

450
МАДЛЕНИ

МАДЛЕНИ

1 шолја Екстра бело брашно тип 400 3 јајца 50 г шеќер кора од портокал 1 лажичка прашок за пециво прстофат сол 6 лажици растопен путер

3090
Жито Лукс рецепт – Торта со моркови

Жито Лукс рецепт – Торта со моркови

845
БУРГЕРИ

БУРГЕРИ

1 пакување Интегрален леб со микс од зрна 500 грама говедско мелено месо 1 мал изрендан морков 1 мал исечкан црвен кромид ½ шолја крем-сирење 1 изрендана тиквичка 1 изматено јајце, презла 1 супена лажица сос од домати 1 супена лажица масло домат исечкан на парчиња

440
МРЗЛИВА ПИТА СО УРДА И СПАНАЌ

МРЗЛИВА ПИТА СО УРДА И СПАНАЌ

300 г Брашно за колачи 300 г Пченкарно брашно 50 мл масло за јадење 350 мл минерална вода листови спанаќ околу 500 гр (или блитва) 4 јајца 200 г урда 50 мл масло сол по вкус 4 лажици кисело млеко 1 јајце

8-1060
БРЗА ЗАКУСКА

БРЗА ЗАКУСКА

За тесто: 500 г Екстра бело брашно тип 400 220 мл кисела вода 4 лажици масло за јадење прстофат сол 250 г путер или маргарин За премачкување: 2 лажици кисела павлака 2 лажици сенф 150 г тенки парчиња сланина 1 јајце, лесно изматено со виљушка cусам

6-890