СОСТОЈКИ
- 1 пакување Kолачиња со какао и чоколадни парчиња
- 150 г растопен путер
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 1 лажица какао
- 250 мл млеко
- 2 ќесички шлаг-пена
- 1 пакетче желатин растворен во вода и растопен на пареа
- желе-бонбони во различни бои
Состојки
СОСТОЈКИ

Подготовка
За пандишпан: 500 г Екстра бело брашно тип 400 1 ќесичка прашок за печиво 5 лажици шеќер 150 мл млеко 120 мл масло 4 јајца 150 г мелени бадеми За крем: 1 пакување пудинг од ванила 150 мл слатка павлака 2 лажици екстракт од ванила
СОСТОЈКИ 500 г Mеки колачиња со чоко парчиња 50 г исечкани ореви 2 лажички екстракт од ванила 3 лажици какао 100 мл мед 2 јајца 250 г путер
500 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млака вода 10 г свеж квасец сол по вкус 2 лажици шеќер 60 мл масло за јадење сусам маргарин за премачкување
За тесто: 250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г путер 60 мл вода 1 јајце За фил: 250 г праз 2 лажици путер 150 г рендан кашкавал 360 мл неутрална павлака 4 јајца 1 лажица сол
За бисквит основата: 250 гр издробени Меки колачиња со чоко парчиња 6 лажици растопен путер 25 гр шеќер кора од еден лимон. За фил: 2 жолчки 150 мл кондензирано млеко 30 мл свеж сок од лимон 1 лажичка рендана кора од лимон 170 гр мешано шумско овошје
230 г Екстра бело брашно тип 400 150 г шеќер 120 мл масло за јадење 2 јајца кора од 1 лимон неколку капки екстракт од бадем 100 г цели бадеми 100 г суво грозјe 2 лажички прашок за печиво малку сол 1 јајце, изматено за премачкување