Рипчиња сендвичи

Состојки

  • 1 пакување Бел леб
  • 2 конзерви туна од 180 г
  • 1 стапче целер,ситно исечкано
  • 2 супени лажици мајонез
  • 1 многу тенко и дијагонално краставица
  • марула

5-7

20

Подготовка

Во сад измешајте ја туната, целерот и мајонезот. Користејќи калап во форма на риба исечете по еден облик од секое парче леб. На половината од нив ставете по 2 парчиња краставица. Распределете ја смесата со туна врз краставиците и додадете ја марулата. Поклопете со останатите парчиња тост леб.
Сендвич со пилешко филе и сенф

Сендвич со пилешко филе и сенф

8 парчиња  Бел леб 2 пилешки филеа 2 домати исечкани на коцки 2 лажици сенф малку маслиново масло сол и свежо мелен бибер 4 листа марула

425
ЅВЕЗДЕНИ СЕНДВИЧИ

ЅВЕЗДЕНИ СЕНДВИЧИ

1 пакување мешан Пченкарен леб шунка кашкавал путер

715
ТАВА СО ЗЕЛЕНЧУК

ТАВА СО ЗЕЛЕНЧУК

СОСТОЈКИ 1 векна Интегрален леб со сончоглед 500 г сечкани шампињони 200 г сечкан вргањ 100 г цели јатки ореви 1 главица ситно исечкан кромид 5 лажици доматен сос 2 средни моркови 1 лажица сечкан магдонос 2 лажици маслиново масло 1 среден компир, изрендан 2 лажички мешан сув зеленчук 500 мл булјон од зеленчук

4-650
МИРИСЕН КОЛАЧ

МИРИСЕН КОЛАЧ

250 г Екстра бело брашно тип 400 2 лажички прашок за печиво 1 лажичка цимет 1/2 лажичка мелено каранфилче 1/2 лажичка мелено мускатно оревче 1/2 лажичка сол 2 јајца на собна температура 150 г шеќер 170 мл кисела павлака кора од 1 портокал 80 мл сок од портокал 100 г шеќер 60 мл масло за […]

2060
ВЕГЕТАРИЈАНСКА ПИЦА

ВЕГЕТАРИЈАНСКА ПИЦА

500 г Екстра бело брашно тип 400 125 мл млеко 2 лажици шеќер ½ квасец ½ печиво 1 јајце 150 мл јогурт 2 лажици масло за јадење сол по вкус За фил: доматен сос 10-тина парчиња брокула црвена пиперка 10-тина маслинки 300 г кашкавал 250 г шампињони

2270
МЛЕЧНА КИФЛА

МЛЕЧНА КИФЛА

1кг Екстра бело брашно тип 400 500мл млеко 40г квасец 200мл масло за јадење 100г шеќер 1 мало лажиче сол

90
СЕНДВИЧ РАЖЕНЧИЊА

СЕНДВИЧ РАЖЕНЧИЊА

СОСТОЈКИ 1 пакување Пченкарен леб неколку шери домати парчиња кашкавал мисиркина мартадела свежи листови марула

4-615
ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН

ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН

170 г Пченкарно брашно; 600 мл вода; 600 мл млеко; 40 г рендан пармезан; 40 г путер. За сосот: малку крупна сол; 60 г свеж босилек; 100 г рендан пармезан; 150 мл масло.

225