Најпрво во длабок сад замесете тесто од брашното, јајцата, маслото и солта. Оставете тестото да одмори околу 15-20 минути и расукајте го во долга лента. Пресечете парчиња колку што е голема вашата тава во која ќе ја подготвувате лазањата. Во тава на оган загрејте масло и додадете го кромидот да се пропржи. Додадете го и меленото месо и лукот. Гответе го месото околу 20 минути додека не добие убава кафеава боја. Потоа додадете го доматниот сос и гответе уште 20 минути. На самиот крај додадете го путерот, солта и мелениот црн пипер. Во тавата за печење, ставете тенок слој од смесата со мелено месо, ставете слој од лазања листовите, повторно слој од меленото месо, бешамел, рендан пармезан и постапката се повторува. Слој лазања листови, сос со мелено месо, бешамел и рендан пармезан. На крај се завршува со слој лазања листови, сос од мелено месо, малку бешамел, рендан пармезан и рендан кашкавал низ целата тава. Печете ја во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.