Колач со кандирано овошје

Состојки

  • 225 г Брашно за колачи
  • 150 г путер
  • 140 г шеќер
  • 2 јајца
  • 100 мл млеко
  • кандирано овошје по желба

8-10

60

Подготовка

Путерот и шеќерот се матат заедно. Се додаваат јајцата едно по едно со постојано матење. Се додава млекото и сe убаво се мати за да се добие хомогена смеса. Кандираното овошје ситно се сечка и се додава во смесата. Се меша со шпатула. Вака подготвената смеса се става во претходно подмачкан и набрашнет правоаголен калап. Се пече на 180˚C, 40 минути.
Сендвич со домати, оригано, копар и фета

Сендвич со домати, оригано, копар и фета

8 парчиња Интегрален леб со микс од зрна 150г рендано фета сирење 2 лажички зрна копар, исечкан на мали парчиња 2 домати, исечкани на коцки оригано сол и свежо мелен бибер 4 листа зелена салата

410
Лимон мафини

Лимон мафини

350 г Брашно за колачи 2 јајца 200 г шеќер 150 мл масло 1 ќесичка ванилин шеќер 2 лимона (кора и сок)

1250
ЛИЖАВЧИЊА КОЛАЧИЊА

ЛИЖАВЧИЊА КОЛАЧИЊА

СОСТОЈКИ 1 пакување Сендвич колачиња со какао и какао фил 150 г растопено бело чоколадо 150 г растопено црно чоколадо пеперминт бомбони искршени на мали парчиња дрвени стапчиња

730
ТОРТА ОД БЕЛА ЧОКОЛАДА И МАЛИНИ

ТОРТА ОД БЕЛА ЧОКОЛАДА И МАЛИНИ

За бисквит основата:  350 г изблендирани Сендвич колачиња со ванила фил 125 г омекнат путер  4½ лажици шеќер За фил: 250 мл млеко  230 мл слатка павлака  1 ванилин шеќер  25 г шеќер во прав  5 жолчки  2 лажици Пченкарно брашно Жито Лукс  1 лажица Екстра бело брашно Жито Лукс 200 г крупно сечкана бела […]

1260
ЛИМЕТА ТОРТИЧКИ

ЛИМЕТА ТОРТИЧКИ

2 пакувања Сендвич колачиња со ванила фил 75 мл свежо цеден сок од лимета  100 мл кондензирано млеко  230 гр крем-сирење  55 гр растопен путер  150 гр слатка павлака (плус за декорација).

1230
ЛИСНАТИ ПЕЧИВА СО ВИШНА

ЛИСНАТИ ПЕЧИВА СО ВИШНА

За лиснато тесто: 300 г Брашно за колачи 125 мл кисела вода 2 лажици масло за јадење прстофат сол 150 г путер или маргарин За фил: 200 г одмрзнати вишни 1 лажица нишесте 3 лажици шеќер 1 лажичка екстракт од ванила прстофат цимет

1290
ТОРТА СО ТИКВА

ТОРТА СО ТИКВА

За пандишпан: 310 г Брашно за колачи 1 лажица цимет 1 лажичка сол 50 г какао 1 лажичка есктракт од ванила 350 г шеќер 180 г кисела павлака 4 јајца 2 белки 240 мл масло за јадење 150 г пире од сварена тиква (или испечена) За фил: 300 г омекнат путер на собна температура 700 […]

15120
МИНИ-ТОРТИЧКИ

МИНИ-ТОРТИЧКИ

За тесто: 2 филџани Екстра бело брашно тип 400 2 филџани шеќер; 2 филџани масло за јадење; 4 јајца; 1 филџан млеко; 2 филџани мелени ореви; 1 ќесичка прашок за печиво. За фил: 200мл млеко; 150г шеќер; 100г чоколада; шлаг–пена.

6-860