За тесто:
- 250 г Екстра бело брашно тип 400
- 1 лажичка сол
- 125 г путер
- 60 мл вода
- 1 јајце
За фил:
- 250 г праз
- 2 лажици путер
- 150 г рендан кашкавал
- 360 мл неутрална павлака
- 4 јајца
- 1 лажица сол
Состојки
За тесто:
За фил:
Подготовка
СОСТОЈКИ Неколку парчиња Интегрален леб со микс од зрна 2-3 лажички сенф тенки парчиња шунка кашкавал зелени маслинки со пиперка
8 парчиња Бел леб 8 парчиња варено мисиркино месо (нискокалорично) 100г крем сирење маслиново масло 1 домат, исечкан на мали парчиња 1 лажица ситно исечкан магдонос сол и свежо мелен бибер 4 листа марула
15 парчиња Пченичен двопек 1 конзерва компот од кајсии 125 g путер 125 g шеќер 3 јајца 100 g брашно, малку сол 2 лажици прашок за печиво 100 g мармалад од кајсии неколку бадеми за декорирање
За основата: 200 гр изблендирани Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр омекнат путер 2 лажици шеќер За чоколадниот мус: 225 гр чоколадо за готвење исечкано на парчиња 55 гр путер 3 јајца (одвоени белките од жолчките) 55 гр шеќер во прав 375 мл слатка павлака За декорација: чоколадни парчиња
400 г Екстра бело брашно тип 400 1/3 свеж квасец прстофат сол 2 лажички шеќер 200 мл млако млеко 1 јајце
250 г Екстра бело брашно тип 400 70 г какао 1 1/2 лажичка сода бикарбона 1 лажичка сол 250 мл млеко 1 лажичка екстракт од ванила 120 г путер на собна температура 200 г шеќер 1 јајце За фил: 250 мл слатка павлака 3 лажици шеќер во прав 4 лажици крем-сирење на собна температура 2 […]
СОСТОЈКИ 150 г Пченкарно брашно 100 г Екстра бело брашно тип 400 4 јајца 100 мл масло за јадење 150 мл млеко 2 лажички прашок за печиво (1 пакетче) 200 г спанаќ, измиен и исечкан 150 г кашкавал, исечкан на коцки 200 г шунка, исечкана на коцки 1 лажичка сол 2 лажици кисело млеко или […]