- 12 парчиња ‘Ржан двопек
- 200 г чоколаден прелив
- 200 г свежо кравјо несолено сирење
- 545 мл вода
- 25 г шеќер во прав
- 2 ќесички ванилин шеќер
- 200 г павлака за шлаг
- 700 г компот од вишни
- 20 г безбоен прелив за торти
- 100 г лешници
Инес торта
Состојки

8

60

Подготовка

НОВОГОДИШНИ БРАУНИС
180 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 1 лажичка прашок за печиво 1 лажичка екстракт од ванила 1 лажичка инстант кафе 100 г какао 4 јајца 250 г путер 350 г шеќер 250 г растопено чоколадо За декорација: Перечиња глазура од шеќер во прав и сок од лимон прехрамбена црвена боја

КОЛАЧ ОД ЛИМОН И ШУМСКО ОВОШЈЕ
За бисквит основата: 250 гр издробени Меки колачиња со чоко парчиња 6 лажици растопен путер 25 гр шеќер кора од еден лимон. За фил: 2 жолчки 150 мл кондензирано млеко 30 мл свеж сок од лимон 1 лажичка рендана кора од лимон 170 гр мешано шумско овошје

ЧОКОЛАДНИ ТАРТЛЕТИ
За бисквит основата: 3 пакувања дробени Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр путер За фил: 115 мл слатка павлака 100 гр чоколадо

ТАРТ ОД ЈАБОЛКА И ЦИМЕТ
За бисквит основата: 250 гр изблендирани Колачиња со чоколадни парчиња и лешници 80 гр омекнат путер 2 лажици шеќер 1 пакетче цимет За фил: 350 мл млеко со ниска масленост 6 жолчки 150 гр мед ½ лажичка сол 1 лажичка екстракт од ванила За декорација: 2 јаболка исечкани на тенки ливчиња (се чуваат во лимонова […]

Сендвич со пилешко филе и сенф
8 парчиња Бел леб 2 пилешки филеа 2 домати исечкани на коцки 2 лажици сенф малку маслиново масло сол и свежо мелен бибер 4 листа марула

КОЛАЧ СО КРУШИ
270 г Екстра бело брашно тип 400 20 г какао 20 г нишесте 1 прашок за печиво 200 г путер 100 г шеќер во прав 1 банана 5 јајца 1 лажичка екстракт од ванила 3 круши