- 12 парчиња ‘Ржан двопек
- 200 г чоколаден прелив
- 200 г свежо кравјо несолено сирење
- 545 мл вода
- 25 г шеќер во прав
- 2 ќесички ванилин шеќер
- 200 г павлака за шлаг
- 700 г компот од вишни
- 20 г безбоен прелив за торти
- 100 г лешници
Инес торта
Состојки

8
60

Подготовка
ДВОПЕК СО ПАРМЕЗАН
4 парчиња Пченичен двопек/strong> 6 лажици рендан пармезан 1 лажица путер 1 лажица сенф 1/2 лажица оригано
ЧОКОЛАДНИ БОМБИЦИ
СОСТОЈКИ 1 пакување Kолачиња со какао и чоколадни парчиња 100 г кокос 3 лажички какао 5 лажици мед 5 лажици растопен путер или маргарин прстофат сол 1 лажичка кафеав шеќер сок од свеж портокал околу 10-30 мл шеќер во прав за декорација
ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН
170 г Пченкарно брашно; 600 мл вода; 600 мл млеко; 40 г рендан пармезан; 40 г путер. За сосот: малку крупна сол; 60 г свеж босилек; 100 г рендан пармезан; 150 мл масло.
ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ
130 г Екстра бело брашно тип 400 200 г шеќер 35 г какао 1 лажичка прашок за печиво 1 лажичка сода бикарбона малку сол 1 јајце 1 зрела пасирана банана 120 мл топла вода 60 мл млеко 60 мл масло за јадење 1 лажичка екстракт од ванила За чоколаден фил: 200 г чоколадо со минимум […]
КОЛАЧ СО ДВОПЕК И КАЈСИИ
15 парчиња Пченичен двопек 1 конзерва компот од кајсии 125 g путер 125 g шеќер 3 јајца 100 g брашно, малку сол 2 лажици прашок за печиво 100 g мармалад од кајсии неколку бадеми за декорирање
ЛИСНАТИ СО МАСКАРПОНЕ И СПАНАЌ
300 г Екстра бело брашно тип 400 150 мл вода 120 г растопен путер 1 лажица сол За смеса со путер: 400 г путер 180 г Екстра бело брашно тип 400 За фил: 150 г маскарпоне 1 јајце 100 г рендан кашкавал сол и мелен црн пипер 50 г свеж млад спанаќ 4 црвени пиперки […]
ПОЛНЕТИ ЛАЗАЊИ
За тесто: 200 г Екстра бело брашно тип 400 2 јајца прстофат сол За фил: 300 г брокула исечкана на мали парчиња 100 г рендан кашкавал 30 г рендан пармезан 200 мл неутрална павлака за готвење 3 парчиња сардини ситно исечкани 50 г исечкани кикирики 3 лажици маслиново масло 2 чешниња лук, сечкан свеж магдонос […]

