Во длабок сад замесете тесто од сите состојки. Оставете го да одмори околу 40-50 минути на собна температура. За тоа време, во тава на оган, загрејте масло за јадење и запржете го кромидот. Додајте го меленото месо и зачините. Промешајте и додајте го доматниот сос. Гответе 10 минути и тргнете настрана додека комплетно се излади. Расукајте го тестото во правоаголна форма и на едната страна превиткајте за да добиете облик на бастунче. Од едната страна на тестото, направете неколку пресеци за да може да го превиткате бастунчето како на фотографијата. На другата страна нанесете од филот со мелено месо и со пресечените делови превиткајте го бастунчето. Пренесете го во тавче обложено со хартија за печење и премачкајте го со жолчка. Печете во загреана рерна на 180 степени околу 30-40 минути.