За тесто
- 500г Пекарско брашно тип 500;
- 250г мед;
- 100г шеќер;
- 150г маргарин;
- 1 јајце;
- 10г какао:
- 2 мали лажички цимет;
- 1 ќесичка прашок за печиво;
- 100г ситно сечкани бадеми.
За филување
- 2 пудинга од ванила;
- ½ л млеко.
Состојки
За тесто
За филување
Подготовка
СОСТОЈКИ 1 пакување Сендвич колачиња со какао и какао фил 150 г растопено бело чоколадо 150 г растопено црно чоколадо пеперминт бомбони искршени на мали парчиња дрвени стапчиња
500 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млака вода 10 г свеж квасец сол по вкус 2 лажици шеќер 60 мл масло за јадење сусам маргарин за премачкување
За пандишпан: 300 г Брашно за колачи 250 г шеќер 200 мл масло за јадење 4 јајца 400 г млади моркови 3 лажички цимет За крем: 170 г путер 500 г сирење маскарпоне 300 г шеќер во прав 1 лажица екстракт од ванила
30 Kолачиња со чоколадни парчиња 100 гр кондензирано млеко 6 лажици путер 50 гр какао 1 лажичка бренди За декорација: чоколадни трошки и кандирани цреши.
300 г Екстра бело брашно тип 400 3 јајца малку сол За фил: 1 главици кромид 250 г свежи шампињони 3 лажици маслиново масло 2 чешниња лук 250 г урда 500 г свеж спанаќ 1 лажица оригано 1 лажица сол 400 г кашкавал 100 г бешамел сос
За мини фокачи: 400 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млака вода 1/4 свеж квасец 1 лажичка шеќер 1 лажичка сол За пилешко во сланина: 4 парчиња пилешко бело месо 12 големи парчиња сланина босилек кора од 1 лимон сол и мелен црн пипер масло за јадење
Двопек со сусам (потребно е едно цело пакување и уште 1/4 од друго пакување) 200 g мајонез 2 павлаки 5 јајца 200 g шунка 100 g кечап 300 g сирење или кашкавал 8 кисели краставички
4 чаши Пекарско брашно тип 500 2 чаши млеко 2 чаши шеќер 2 чаши масло за јадење 100г афион во зрно 1 ќесичка ванилин шеќер 1 ќесичка прашок за печиво