ПИЦА – ВЕНЕЦ

Состојки

4-6

60

Подготовка

Од брашното, квасецот, солта, шеќерот, млекото и јајцето се замесува меко тесто. Се остава 40 минути на собна температура. Тестото се размесува и се дели на два еднакви дела. Секој дел се расукува во кружна форма и се сече на осмини. Осмините од првата кора, се редат во кружна тава обложена со хартија за печење, правејќи круг во средината. Постапката се повторува и со осмините од втората кора, редејќи ја секоја осмина помеѓу претходно наредените од првата кора. Вака наредените кори се премачкуваат со доматен сос, а на почетокот на секоја осмина се реди куленот, шунката, сечканите печурки и ренданиот кашкавал. Врвовите се превиткуваат навнатре за да се прекрие филот. Погачата се премачкува со јајце и се посипува со сусам. Се остава 10 минути, па се пече околу 25 минути на 170°С.
ЧОКОЛАДНИ БОМБИЦИ

ЧОКОЛАДНИ БОМБИЦИ

3 пакувања Меки колачиња со чоко парчиња 2 жолчки  4 лажици шеќер  200 гр чоколадо за готвење  250 гр путер  100 мл млеко  малку рум  100 гр сецкано суво грозје  100 гр ситно сечкано желе  100 гр сечкани ореви

45
Ванила куглоф

Ванила куглоф

За пандишпан: 500 г Екстра бело брашно тип 400 1 кесичка прашок за печиво 400 г шеќер 250 г путер 4 јајца 300 мл млеко 1 пакетче ванилин шеќер кора од лимон и портокал ореви и кандирано овошје по желба

8-1080
ЧОКОЛАДНИ БОМБИЦИ

ЧОКОЛАДНИ БОМБИЦИ

СОСТОЈКИ 1 пакување Kолачиња со какао и чоколадни парчиња 100 г кокос 3 лажички какао 5 лажици мед 5 лажици растопен путер или маргарин прстофат сол 1 лажичка кафеав шеќер сок од свеж портокал околу 10-30 мл шеќер во прав за декорација

3030
Сендвич со туна и црвена пиперка

Сендвич со туна и црвена пиперка

8 парчиња Интегрален леб со микс од зрна 200г туна од конзерва; 2 големи лажици нискокалоричен мајонез; 2 свежи главици кромид, ситно исечкани; 1 црвена блага пиперка, ситно исечкана; 1 мала лажица копар, ситно исечкан; сол и свежо мелен бибер; 4 листа марула.

410
БЛАГИ МЕКИЦИ

БЛАГИ МЕКИЦИ

250 г Екстра бело брашно тип 400 1 ќесичка сув квасец 1 лажичка сол 3-4 лажици шеќер 2 лажици маргарин или 5 лажици масло за јадење 170 мл млака вода

850
РАВИОЛИ

РАВИОЛИ

За тесто: 400 г Екстра бело брашно тип 400 4 јајца малку сол За фил: 200 г крем-сирење 100 г пармезан

2-450
ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

1 пакување Бриош леб путер мармалад или џем

420
НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ

НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ

За тесто: 500 г Екстра бело брашно тип 400 220 мл кисела вода 4 лажици масло за јадење прстофат сол 250 г путер или маргарин За премачкување: 150 г сланина исечкана на тенки парчиња 1 изматено јајце 1-2 лажици сенф

8-1090

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ