РОЛАТ СО СПАНАЌ

Состојки

За тесто:

  • 3 лажици Екстра бело брашно тип 400
  • 500 г исчистен и обарен спанаќ
  • 7 јајца
  • 2 лажици рендан пармезан
  • сол и мелен црн пипер по вкус
  • 150 г рендан кашкавал

За фил:

  • 700 г урда
  • 7-8 везени пиперки, обарени и исечкани на коцки
  • сол и мелен црн пипер по вкус

6-8

45

Подготовка

Во длабок сад искршете ги јајцата и добро изматете ги со помош на жица за матење. Додајте го обарениот спанаќ, брашното, ренданиот кашкавал, пармезанот, солта и мелениот црн пипер. Добро промешајте и префрлете ја смесата во тавче обложено со хартија за печење. Печете во загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути. Во друг длабок сад соединете ги заедно урдата, везените пиперки исечкани на коцки, солта и мелениот црн пипер. Кога пандишпанот со спанаќ ќе се излади, филувајте го со урдата и превиткајте го во ролат. Сервирајте.
СЕНДВИЧИ СО ПОХОВАН ПИЛЕШКИ СТЕК

СЕНДВИЧИ СО ПОХОВАН ПИЛЕШКИ СТЕК

СОСТОЈКИ За два сендвичи: 4 парчиња Бел леб 2 парчиња пилешки стек 1 јајце лебни трошки Жито Лукс 8 парчиња кашкавал чедар неколку паричња (кругови) домати листови зелена салата 1 авокадо 1/2 главица кромид 1/2 домат ситно исечкан сок од 1/2 лимон 1 лажичка букова сол сол и мелен црн пипер по вкус

225
Жито Лукс рецепт – ролат со цимет

Жито Лукс рецепт – ролат со цимет

8
КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

500 g Пченкарно брашно малку црн пипер малку сол 50 ml масло

8-1040
СЛАДОК КОЛАЧ СО ТИКВИЧКА

СЛАДОК КОЛАЧ СО ТИКВИЧКА

300 г Екстра бело брашно тип 400 2 лажички сода бикарбона ½ лажичка сол 1 лажичка цимет ½ лажичка мелен сув ѓумбир ½ лажичка мускатно оревче малку мелено каранфилче 3 јајца 120 г пире од моркови (сварени и испасирани моркови) 150 г шеќер 120 мл масло за јадење (или растопен путер) 60 мл водa 1 […]

6-860
ПАЛЕНТА СО ДОМАТИ

ПАЛЕНТА СО ДОМАТИ

250 г Палента 1 л млеко малку вода мускатно оревче 2 лажици маслиново масло 100 г кромид 2 чешниња лук 60-100 г трапист кашкавал малку сол црн пипер 1/2 л доматно пире

430
ДОМАШНИ ТЕСТЕНИНИ

ДОМАШНИ ТЕСТЕНИНИ

За тестенини: 100 г Екстра бело брашно тип 400 1 јајце прстофат сол За сос: 40 г рендан пармезан 1/2 лажичка мелен црн бибер маслиново масло

230
Печен леб со фета сирење и домати

Печен леб со фета сирење и домати

8 парчиња `Rжан леб 3 рендани домати 200г рендано фета сирење оригано маслиново масло сол и свежо мелен бибер

415
РАВИОЛИ

РАВИОЛИ

За тесто: 400 г Екстра бело брашно тип 400 4 јајца малку сол За фил: 200 г крем-сирење 100 г пармезан

2-450

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ