За тесто:
- 400 г Екстра бело брашно тип 400
- 4 јајца
- малку сол
За фил:
- 200 г крем-сирење
- 100 г пармезан
Состојки
За тесто:
За фил:
Подготовка
За тесто: 1 чаша Сенаменско брашно 3 јајца 1 чаша млеко ½ чаша кисела вода 2 чаши пченкарно брашно ½ чаша масло за јадење 1 ќесичка прашок за печиво 200г рендано сирење сол по вкус 150г ситно исечкан праз
За пандишпани: 80 г Брашно за колачи 6 белки 6 лажици шеќер 120 г мелени ореви 1 ќесичка ванилин шеќер За фил: 400 мл млеко 6 жолчки 10 лажици шеќер 1 пудинг од чоколадо 200 г омекнат путер малку рум За декорација и вториот фил: 2 ќесички шлаг-пена 250 г млеко, 2 лажици какао 1 […]
За пандишпан: 15 лажици Брашно за колачи 5 јајца 15 лажици шеќер 15 лажици масло 15 лажици млеко 1 ќесичка ванилин шеќер За фил: 250 мл слатка павлака 1 ќесичка желатин 1 лажичка екстракт од ванила 200 г јагоди
СОСТОЈКИ Неколку парчиња Интегрален леб со микс од зрна 2-3 лажички сенф тенки парчиња шунка кашкавал зелени маслинки со пиперка
1кг Екстра бело брашно тип 400 500мл млеко 40г квасец 200мл масло за јадење 100г шеќер 1 мало лажиче сол
За бисквит основата: 3 пакувања дробени Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр путер За фил: 115 мл слатка павлака 100 гр чоколадо
170 г Палента 800 мл вода 2 лажици „Вегета“ ½ l доматно пире 1 кромид 1 исечкано чешне лук малку бело вино 10 г путер 2 лажици масло шампињони малку лимонов сок оригано и магдонос по желба