Во длабок сад изматете ги јајцата и шеќерот. Додајте ги брашното, какаото и прашокот за печиво и сe убаво измешајте. На крај додајте го маслото за јадење и мешајте додека не добиете хомогена смеса. Од вака подготвената смеса испечете 4 кори една по една во правоаголно тавче на 170 °C околу 10 минути. Фил: подгответе ги трите пудинзи според упатството. Изладениот пудинг изматете го со миксер и додајте му го путерот. Мешајте до хомогена смеса. Во тепсија ставете ја едната кора, премачкајте ја со фил, а постапката повторете ја до последната кора. Глазура: во сад, на пареа растопете ги чоколадото со млекото и маслото и прелијте врз колачот. Вака подготвениот колач оставете го да се излади. Декорирајте со кршени бадеми.