Сендвич со туна и црвена пиперка

Пченичен микс од зрна

Начин на подготовка

Исцедете ги парчињата  туна. Исечкајте ги кромидот и пиперката. Помешајте ја туната со мајонезот и додајте го кромидот, пиперката, копарот, солта и биберот. Намачкајте половина од парчињата леб со оваа смеса, додадете лист марула и прекријте го секое парче со друго парче леб.

Мала тајна

Ако сакате да го земете овој сендвич за на работа, оставете ги парчињата туна од конзерва да се цедат во текот на ноќта за да не биде влажен лебот.

pchenichen_miks_od_zrna
За 4 лица.
8 мин.

Состојки:

  • 8 парчиња „Жито Лукс“ леб со микс од зрна;
  • 200г туна од конзерва;
  • 2 големи лажици нискокалоричен мајонез;
  • 2 свежи главици кромид, ситно исечкани;
  • 1 црвена блага пиперка, ситно исечкана;
  • 1 мала лажица копар, ситно исечкан;
  • сол и свежо мелен бибер;
  • 4 листа марула.