ПИЛЕШКА ТОРТА ОД ТОСТ ЛЕБ

Пченичен леб бел

Начин на подготовка

1. Сварениот пилешки стек ситно исечкајте го и измешајте го заедно со мајонезот, кората од лимон, сокот од лимон, солта и биберот.
2. Со пластична фолија обложете плех во правоаголна форма.
3. Ставете 4 парчиња тост леб и врз нив нанесете 2 супени лажици од смесата. Поклопете со уште 4 парчиња тост леб. Горниот слој леб премачкајте го со путер и наросете го со зачинските билки и рукола.Повторувајте го процесот додека да ги искористите сите состојки.
4. Вака приготвената тост торта исечете ја на парчиња во форма на триаголник.

pchenichen_bel

Состојки

  • 1 пакување бел тост леб
  • 1кг сварен пилешки стек
  • 1 шолја мајонез
  • сок и кора од 1 лимон
  • ситно изрендана
  • 80 г растопен путер
  • 80 г рукола крупно исечкана
  • ¾ шолја ситно исечкани зачински билки (магдонос, нане, копар, босилек)
  • сол и бибер