Од состојките за мини фокачи замесете меко и глатко тесто. Оставете го да стаса околу 40 минути на собна температура. Размесете го тестото и поделете го на 4 еднакви дела. Оформете мини фокачи така што ќе ги расукате секој од деловите и ќе ги оставите да стасаат околу 30 минути. Пред да ги печете, загрејте ја рерната на 200 степени и со помош на прстите направете дупчиња низ целото тесто. Печете ги фокачите околу 20-25 минути додека не добијат убава златнокафеава боја. Во длабок сад ставете ги парчињата пилешко бело месо. Насолете со сол и мелен црн пипер. Додадете ја кората од лимонот и убаво промешајте ги сите состојки. Земете парче од сланината или пршутата и превиткајте низ целото парче пилешки стек во кое ќе ставите свеж босилек. Вака подготвеното пилешко во сланина, пржете го во тава со загреано масло. На секое парче мини фокача, сервирајте парче пилешки стек пресечено на половина.