За лиснато тесто:
- 300 г Екстра бело брашно тип 400
- 125 мл кисела вода
- 2 лажици масло за јадење
- прстофат сол
- 150 г путер или маргарин
За фил:
- 200 г одмрзнати вишни
- 1 лажица нишесте
- 3 лажици шеќер
- 1 лажичка екстракт од ванила
- прстофат цимет
Состојки
За лиснато тесто:
За фил:

Подготовка
5-6 парчиња ‘Ржан двопек 1 конзерва туна 2-3 зелени пиперки неколку листови блитва маслиново масло лимонов сок (1/2 лимон) сол, бибер, лук
2 пакувања Kолачиња со чоколадни парчиња 75 мл свежо цеден сок од лимета 100 мл кондензирано млеко 230 гр крем-сирење 55 гр растопен путер 150 гр слатка павлака (плус за декорација).
околу 400-600 г Екстра бело брашно тип 400 (во зависност од големината на јајцата) 1 кг варени компири 3 јајца 50 мл маслиново масло сол по вкус За пропржување: 3 лажици путер За сос: 500 мл доматен сос 1 чешне лук 50 г рендан пармезан 3 лажици маслиново масло
8 парчиња ‘Ржан двопек 4 чешниња лук 2 лажици маслиново масло 4 црвени печени пиперки 200 g сирење магдонос
300 г Екстра бело брашно тип 400 150 мл вода 120 г растопен путер 1 лажица сол За смеса со путер: 400 г путер 180 г Екстра бело брашно тип 400 За фил: 150 г маскарпоне 1 јајце 100 г рендан кашкавал сол и мелен црн пипер 50 г свеж млад спанаќ 4 црвени пиперки […]
За тесто: 3 лажици Екстра бело брашно тип 400 500 г исчистен и обарен спанаќ 7 јајца 2 лажици рендан пармезан сол и мелен црн пипер по вкус 150 г рендан кашкавал За фил: 700 г урда 7-8 везени пиперки, обарени и исечкани на коцки сол и мелен црн пипер по вкус
За основата: 200 гр изблендирани Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр омекнат путер 2 лажици шеќер За чоколадниот мус: 225 гр чоколадо за готвење исечкано на парчиња 55 гр путер 3 јајца (одвоени белките од жолчките) 55 гр шеќер во прав 375 мл слатка павлака За декорација: чоколадни парчиња