КОЛАЧ СО ДВОПЕК И ПУДИНГ

Состојки

  • 1 пакување Пченичен двопек
  • 500г шеќер
  • 1л вода
  • 2 ќесички ванилин шеќер
  • 2 ќесички пудинг од чоколадо
  • 2 ќесички шлаг пена

8

25

Подготовка

Во тенџере на оган се става литар вода, 2 ќесички ванилин шеќер и 500 g шеќер. Се остава да проврие. Двопекот се наредува во подлабоко тавче (30х20 см) и се прелива со претходно подготвениот шербет. Пудингот од чоколадо се подготвува според дадениот рецепт на ќесичката. Потоа, двопекот се прелива со пудингот и се остава малку да се излади. На крајот, се подготвува шлаг пена (од ќесичка) и тортата од двопек се премачкува со шлагот.
„ПРЕВРТЕНИ“ МАФИНИ СО ЧОКОЛАДО

„ПРЕВРТЕНИ“ МАФИНИ СО ЧОКОЛАДО

За тесто: 180 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка прашок за печиво прстофат сол 60 мл врела вода 1 лажичка инстант кафе 60 г какао 60 мл кисела павлака 60 мл млеко 150 г омекнат путер 200 г шеќер 2 јајца 1 лажица екстракт од ванила За чоколадниот крем: 100 г чоколадо 100 […]

640
РОЛАТ СО РОГАЧ

РОЛАТ СО РОГАЧ

500 г Екстра бело брашно тип 400 50 г шеќер 1 кесичка сув квасец 2 лажици кора од лимон прстофат сол 250 мл млеко 50 г растопен путер 2 жолчки За фил: 120 г рогач 200 мл млеко 100 г сецкани суви смокви 1 лажица рендана кора од лимон прстофат каранфилче во прав 1/2 лажица […]

6-8140
ПЕРЕЦИ

ПЕРЕЦИ

За тестото 1кг Екстра бело брашно тип 400 1 маргарин за готвење 250мл масло за јадење 150мл јогурт 1 лажичка сол 3 жолчки од јајца 1 ќесичка прашок за печиво За премачкување 3 белки сусам сол

30
МИЛИБРОД

МИЛИБРОД

250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г маргарин на собна температура 70 мл вода За фил: 2 тиквички 2 модри патлиџани 1 домат 200 г свежи шампињони 400 мл доматен сос 1 главица кромид 2 чешниња лук сол и мелен црн пипер по вкус

6-8110
ЛИНЦЕР КОЛАЧИ

ЛИНЦЕР КОЛАЧИ

120 г Екстра бело брашно тип 400 180 г путер 100 г шеќер во прав кора од 1 лимон 1 жолчка 1 лажичка екстракт од ванила 100 г ситно мелени бадеми прстофат сол За декорација: џем од јагоди шеќер во прав

25150
ЛАЗАЊА СО СПАНАЌ

ЛАЗАЊА СО СПАНАЌ

300 г Екстра бело брашно тип 400 3 јајца малку сол За фил: 1 главици кромид 250 г свежи шампињони 3 лажици маслиново масло 2 чешниња лук 250 г урда 500 г свеж спанаќ 1 лажица оригано 1 лажица сол 400 г кашкавал 100 г бешамел сос

4-690
ДЕКОРАТИВНИ КОЛАЧИЊА

ДЕКОРАТИВНИ КОЛАЧИЊА

СОСТОЈКИ 300 г Kолачиња со чоколадни парчиња 300 мл вода 250 г шеќер 100 г путер 50 г чоколадо За фил: 200 мл слатка павлака 2 лажици капучино од вашиот омилен вкус

8-1030
ПОСНИ КИФЛИЧКИ

ПОСНИ КИФЛИЧКИ

500 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млака вода 10 г свеж квасец сол по вкус 2 лажици шеќер 60 мл масло за јадење сусам маргарин за премачкување

8-10120