За тесто:
- 500 г Екстра бело брашно тип 400
- 220 мл кисела вода
- 4 лажици масло за јадење
- прстофат сол
- 250 г путер или маргарин
За премачкување:
- 2 лажици кисела павлака
- 2 лажици сенф
- 150 г тенки парчиња сланина
- 1 јајце, лесно изматено со виљушка
- cусам
Состојки
За тесто:
За премачкување:
Подготовка
2 пакувања Сендвич колачиња со ванила фил 75 мл свежо цеден сок од лимета 100 мл кондензирано млеко 230 гр крем-сирење 55 гр растопен путер 150 гр слатка павлака (плус за декорација).
300 г Брашно за колачи 300 г Пченкарно брашно 50 мл масло за јадење 350 мл минерална вода листови спанаќ околу 500 гр (или блитва) 4 јајца 200 г урда 50 мл масло сол по вкус 4 лажици кисело млеко 1 јајце
Двопек со сусам (потребно е едно цело пакување и уште 1/4 од друго пакување) 200 g мајонез 2 павлаки 5 јајца 200 g шунка 100 g кечап 300 g сирење или кашкавал 8 кисели краставички
8 парчиња Интегрален леб со микс од зрна 150г рендано фета сирење 2 лажички зрна копар, исечкан на мали парчиња 2 домати, исечкани на коцки оригано сол и свежо мелен бибер 4 листа зелена салата
1 пакување `Ржан леб 500мл слатка павлака 300г јагоди 2 лажички шеќер ½ лажичка екстракт од ванила
За бисквит основата: 3 пакувања дробени Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр путер За фил: 115 мл слатка павлака 100 гр чоколадо
За тесто: 2 филџани Екстра бело брашно тип 400 2 филџани шеќер; 2 филџани масло за јадење; 4 јајца; 1 филџан млеко; 2 филџани мелени ореви; 1 ќесичка прашок за печиво. За фил: 200мл млеко; 150г шеќер; 100г чоколада; шлаг–пена.
За тесто: 300 г Екстра бело брашно тип 400 100 мл млеко 50 мл масло за јадење 1 белка сол по вкус 1 лажичка шеќер 1 пакетче сув квасец За фил со мелено месо: 250 г мелено месо 1 главица кромид, ситно исечкана сол и мелен црн пипер по вкус 1 лажица шарена сол масло […]