СОСТОЈКИ
- 1 Грахам леб
- 100 гр мајонез
- 200 гр крем-сирење
- 1 лажичка ситно исечкан копар
- сол и мелен црн пипер по вкус
- 4-5 капки сок од свеж лимон
- 150 гр пршута
Состојки
СОСТОЈКИ
Подготовка
300 г Eкстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 3 лажички шеќер 250 г омекнат путер 80 мл студена вода За фил: 5 свежи и тврди праски 3 лажици шеќер 2 лажици пудинг од ванила
За основата: 200 гр изблендирани Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр омекнат путер 2 лажици шеќер За чоколадниот мус: 225 гр чоколадо за готвење исечкано на парчиња 55 гр путер 3 јајца (одвоени белките од жолчките) 55 гр шеќер во прав 375 мл слатка павлака За декорација: чоколадни парчиња
1 шолја 275 г Пченкарно брашно 1 шолја бело брашно 1/4 шолја шеќер 1 лажичка прашок за печиво 1 лажичка сол 2 јајца 12 лажици исцедена пченка во зрно 1 1/4 шолја млеко 1/4 шолја масло за јадење
500 г Екстра бело брашно тип 400 200 мл млеко 1 белка 50 мл масло за јадење 20 г свеж квасец 1 лажичка шеќер 1 лажичка сол јајце за премачкување сусам и мак за декорација 100 г омекнат путер
За бисквит основата: 3 пакувања дробени Колачиња со какао и чоколадни парчиња 70 гр путер За фил: 115 мл слатка павлака 100 гр чоколадо
За еклерите: 150 г Екстра бело брашно тип 400 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1/2 пакетче прашок за печиво 120 мл вода 130 мл млеко 130 г путер 5 јајца на собна температура За кремот: 1 1/2 ќесички инстант ванила пудинг 500 мл млеко 1 лажичка екстракт од ванила 3 жолчки 50 г путер […]