- 8 парчиња Бел леб
- 2 пилешки филеа
- 2 домати исечкани на коцки
- 2 лажици сенф
- малку маслиново масло
- сол и свежо мелен бибер
- 4 листа марула
Сендвич со пилешко филе и сенф
Состојки
4
25
Подготовка
ЧИЗКЕЈК СО ДВОПЕК И ЈАГОДИ
9 парчиња Пченичен двопек 40 g путер 135 g шеќер 400 g несолено свежо сирење рендана кора од лимон 1 лажица лимонов сок 1 јајце мармалад од јагоди
ПАЛЕНТА СО ПАРМЕЗАН
170 г Пченкарно брашно; 600 мл вода; 600 мл млеко; 40 г рендан пармезан; 40 г путер. За сосот: малку крупна сол; 60 г свеж босилек; 100 г рендан пармезан; 150 мл масло.
ПИЛЕШКА ТОРТА ОД ТОСТ ЛЕБ
1 пакување Бел леб 1кг сварен пилешки стек 1 шолја мајонез сок и кора од 1 лимон ситно изрендана 80 г растопен путер 80 г рукола крупно исечкана ¾ шолја ситно исечкани зачински билки (магдонос, нане, копар, босилек) сол и бибер
Рипчиња сендвичи
1 пакување Бел леб 2 конзерви туна од 180 г 1 стапче целер,ситно исечкано 2 супени лажици мајонез 1 многу тенко и дијагонално краставица марула
ТОРТИЛЈА ФИШЕЦИ
За тортилја лепчиња: 400 г Екстра бело брашно тип 400 160 мл млака вода прстофат сол 50 мл масло за јадење За крем-салата: 500 г пилешки стек, сварен и исечкан на коцки 5-7 лажици кисела павлака 300 г варена пченка 3 лажици рендан пармезан 150 г сечкани маринирани шампињони сол и мелен црн пипер по […]
ЧИЗКЕЈК
За бисквит основата: 200 гр изблендирани Kолачиња со чоколадни парчиња 70 гр омекнат путер 4 ½ лажици шеќер За фил: 230 гр крем-сирење (маскарпоне) 200 гр шеќер во прав 200 мл слатка павлака 1 лажица ванила екстракт 150 гр слатко од јагоди
ПИЦА – ВЕНЕЦ
400 г Екстра бело брашно тип 400 1/3 свеж квасец прстофат сол 2 лажички шеќер 200 мл млако млеко 1 јајце