СОСТОЈКИ
- Неколку парчиња Интегрален леб со микс од зрна
- 2-3 лажички сенф
- тенки парчиња шунка
- кашкавал
- зелени маслинки со пиперка
Состојки
СОСТОЈКИ
Подготовка
СОСТОЈКИ 300 г Kолачиња со чоколадни парчиња 300 мл вода 250 г шеќер 100 г путер 50 г чоколадо За фил: 200 мл слатка павлака 2 лажици капучино од вашиот омилен вкус
370 г Екстра бело брашно тип 400 250 г путер исечкан на коцки 1 жолчка 1 лажичка екстракт од ванила 140 г шеќер во прав
За бисквит основата: 250 гр издробени Меки колачиња со чоко парчиња 6 лажици растопен путер 25 гр шеќер кора од еден лимон. За фил: 2 жолчки 150 мл кондензирано млеко 30 мл свеж сок од лимон 1 лажичка рендана кора од лимон 170 гр мешано шумско овошје
1 пакување Kолачиња со чоколадни парчиња 2 лажици растопен путер малку сол 230 гр крем-сирење (маскарпоне) 60 гр шеќер 2 лажици свеж сок од лимон 1/2 лажичка екстракт од ванила 2 јајца 150 гр џем од боровинки 300 гр свежи боровинки За декорација: кора од лимета
околу 400-600 г Екстра бело брашно тип 400 (во зависност од големината на јајцата) 1 кг варени компири 3 јајца 50 мл маслиново масло сол по вкус За пропржување: 3 лажици путер За сос: 500 мл доматен сос 1 чешне лук 50 г рендан пармезан 3 лажици маслиново масло
За пандишпан: 500 г Екстра бело брашно тип 400 1 ќесичка прашок за печиво 5 лажици шеќер 150 мл млеко 120 мл масло 4 јајца 150 г мелени бадеми За крем: 1 пакување пудинг од ванила 150 мл слатка павлака 2 лажици екстракт од ванила