СОРАБОТКА СО ЗДРУЖЕНИЕ „ЉУБЕЗНОСТ“

СОРАБОТКА СО ЗДРУЖЕНИЕ „ЉУБЕЗНОСТ“

Соработка со Здружение на граѓани на помош на бездомници и социјално загрозени семејства и поединци „Љубезност“ Една од нашите главни активности како општествено одговорна компанија е соработката со Здружението на граѓани на помош на бездомници и социјално загрозени...

read more
ДОНАЦИЈА И ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА ОД ГРАДИНКА „МАЛИ ПРИЈАТЕЛИ“

ДОНАЦИЈА И ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА ОД ГРАДИНКА „МАЛИ ПРИЈАТЕЛИ“

Освен што се грижи за своите потрошувачи, Жито Лукс АД организира донации онаму каде што е најпотребно!  На почетокот од годината тимот на Жито Лукс ги израдува дечињата од детска градинка во Шуто Оризари, “Мали пријатели”, подарувајќи им пакетчиња со...

read more
РЕТВИТНИ ОБРОК – ПОДАРИ ВНИМАНИЕ

РЕТВИТНИ ОБРОК – ПОДАРИ ВНИМАНИЕ

Да се живее и да се прават промени со цел да се живее подобро е одговорност која секоја добро организирана и свесна компанија ја прави во своето секојдневно работење. Овој концепт опфаќа различни теми како што се човекови права, одржување здрава животна средина,...

read more
ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

Со секое купување на лебовите на парчиња (бел, бриош, маслинки, ржан, интегрален, микс од зрна и пченкарен со сончоглед) издвојуваме средства за донирање на апаратура во детските болници за белодробни заболувања. Институции во кои се донира: ЈЗУ Институт по белодробни...

read more
ЖИТО ЛУКС ДОНИРАШЕ ПАКЕТИ ПРОИЗВОДИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ЖИТО ЛУКС ДОНИРАШЕ ПАКЕТИ ПРОИЗВОДИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Светскиот Ден на детето, 20-ти ноември, беше одбележан и од нашата компанија со спроведување на донаторска акција. Жито Лукс за децата со посебни потреби обезбеди над 200 пакетчиња со производи што им беа доделени на штитениците во седум социјални институции во...

read more
ФОНДАЦИЈАТА „РЕТО НАДЕЖ“ СО БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОНАЦИЈАТА НА „ЖИТО ЛУКС“

ФОНДАЦИЈАТА „РЕТО НАДЕЖ“ СО БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОНАЦИЈАТА НА „ЖИТО ЛУКС“

"Жито Лукс“ уште еднаш се потврди како компанија којашто е постојано активна и присутна со донации во различни области, секогаш подготвена да помогне онаму каде е потребна помош. Една од последните такви активности беше донацијата во фондацијата „Рето Надеж“, што се...

read more