ПОЈАДОК НА МОСТ

ПОЈАДОК НА МОСТ

Жито Лукс учествуваше на појадок на мост заедно со 2000 скопјани. Бурекот со месо, сирење и спанаќ, погачиците со пица фил, виршла, пиперка и сирење, тост лепчиња – беа само дел од производите од асортиманот на Жито Лукс, кои можеа да ги вкусат присутните на Камениот...

read more
ДОНАЦИЈА СЕКОЈ МЕСЕЦ 120КГ БРАШНО ЗА СОС ДЕТСКО СЕЛО

ДОНАЦИЈА СЕКОЈ МЕСЕЦ 120КГ БРАШНО ЗА СОС ДЕТСКО СЕЛО

Освен што се грижи за своите потрошувачи, Жито Лукс АД продолжува и со своите донации онаму каде што е најпотребно! Жито Лукс АД Скопје донираше во СОС Детското село, кое секој месец ќе продолжи да добива по 120 килограми брашно, колку што всушност се месечните...

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА СВ. ПРЕОБРАЖДЕНИЕ ВО KРУШЕВО

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА СВ. ПРЕОБРАЖДЕНИЕ ВО KРУШЕВО

Пред манастирот Св. Преображение на 18 и 19 август оваа година присуствуваа повеќе од 3.000 верници и на најдостоен начин го одбележаа својот најголем празник. За овој настан Жито Лукс АД Скопје донираше шестотини парчиња леб, со што уште еднаш потврди дека мисли на...

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО БОЛНИЦАТА СВ. ЕРАЗМО ВО OХРИД

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО БОЛНИЦАТА СВ. ЕРАЗМО ВО OХРИД

Шеесет годишната историја на специјалната болница за ортопедија и трауматологија, „Св. Еразмо“ во Охрид, се одликува со многу специфични посебности, но и со мала поддршка од општеството, иако болницата е од огромно значење за регионот. Болницата е формирана на...

read more