ДОНАЦИЈА СЕКОЈ МЕСЕЦ 120КГ БРАШНО ЗА СОС ДЕТСКО СЕЛО

ДОНАЦИЈА СЕКОЈ МЕСЕЦ 120КГ БРАШНО ЗА СОС ДЕТСКО СЕЛО

Освен што се грижи за своите потрошувачи, Жито Лукс АД продолжува и со своите донации онаму каде што е најпотребно! Жито Лукс АД Скопје донираше во СОС Детското село, кое секој месец ќе продолжи да добива по 120 килограми брашно, колку што всушност се месечните...

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА СВ. ПРЕОБРАЖДЕНИЕ ВО KРУШЕВО

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА СВ. ПРЕОБРАЖДЕНИЕ ВО KРУШЕВО

Пред манастирот Св. Преображение на 18 и 19 август оваа година присуствуваа повеќе од 3.000 верници и на најдостоен начин го одбележаа својот најголем празник. За овој настан Жито Лукс АД Скопје донираше шестотини парчиња леб, со што уште еднаш потврди дека мисли на...

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО БОЛНИЦАТА СВ. ЕРАЗМО ВО OХРИД

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО БОЛНИЦАТА СВ. ЕРАЗМО ВО OХРИД

Шеесет годишната историја на специјалната болница за ортопедија и трауматологија, „Св. Еразмо“ во Охрид, се одликува со многу специфични посебности, но и со мала поддршка од општеството, иако болницата е од огромно значење за регионот. Болницата е формирана на...

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО СОС-ДЕТСКОТO СЕЛО

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ВО СОС-ДЕТСКОТO СЕЛО

Да се помогне и да се подели среќа. Така размислуваат вработените на Жито Лукс и ги користат сите можности да ја шират својата добра волја. Изминатите Велигденски празници беа совршена прилика за придонесување кон големото семејство на децата од СОС-детското село....

read more
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА ДЕТСКАТА АМБАСАДА „МЕЃАШИ“

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС ЗА ДЕТСКАТА АМБАСАДА „МЕЃАШИ“

Жито Лукс како општествено одговорна компанија е присутна и постојано активна во речиси сите области од општеството каде што е потребно. Општествената одговорност на нашата компанија уште еднаш се потврди со присуството на Националната конференција за детско учество,...

read more