Да се помогне и да се подели среќа. Така размислуваат вработените на Жито Лукс и ги користат сите можности да ја шират својата добра волја. Изминатите Велигденски празници беа совршена прилика за придонесување кон големото семејство на децата од СОС-детското село. Донацијата од слатки подароци која се најде на велигденската трпеза на овие шеесетина деца го обележа празничниот дух и им овозможи да се почуствуваат како дел од уште едно големо семејство кое се грижи за нив. Жито Лукс со голем ентузијазам ја споделува среќата, радоста и добронамерноста, предизвикувајки најискрени детски насмевки.