ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

ЗАЕДНО ДОНИРАМЕ ЗА ДЕЦАТА СО БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО MАКЕДОНИЈА.

Со секое купување на лебовите на парчиња (бел, бриош, маслинки, ржан, интегрален, микс од зрна и пченкарен со сончоглед) издвојуваме средства за донирање на апаратура во детските болници за белодробни заболувања. Институции во кои се донира: ЈЗУ Институт по белодробни...
ЖИТО ЛУКС ДОНИРАШЕ ПАКЕТИ ПРОИЗВОДИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ЖИТО ЛУКС ДОНИРАШЕ ПАКЕТИ ПРОИЗВОДИ ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Светскиот Ден на детето, 20-ти ноември, беше одбележан и од нашата компанија со спроведување на донаторска акција. Жито Лукс за децата со посебни потреби обезбеди над 200 пакетчиња со производи што им беа доделени на штитениците во седум социјални институции во...
ФОНДАЦИЈАТА „РЕТО НАДЕЖ“ СО БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОНАЦИЈАТА НА „ЖИТО ЛУКС“

ФОНДАЦИЈАТА „РЕТО НАДЕЖ“ СО БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДОНАЦИЈАТА НА „ЖИТО ЛУКС“

“Жито Лукс“ уште еднаш се потврди како компанија којашто е постојано активна и присутна со донации во различни области, секогаш подготвена да помогне онаму каде е потребна помош. Една од последните такви активности беше донацијата во фондацијата „Рето Надеж“,...
БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО МИХАИЛОВИ

БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО МИХАИЛОВИ

Добри дела се прават од неколку причини, да се помогне некому, да се олеснат нечии маки, или без некоја посебна причина. Без разлика на поводот или причините, добрите дела го облагородуваат животот и на оној на кој му се помага, но исто така и на оној којшто помага....
ЖИТО ЛУКС ДОНАЦИЈА ВО ВЕЛЕС. ДА ПОМОГНЕМЕ ЗАЕДНО!

ЖИТО ЛУКС ДОНАЦИЈА ВО ВЕЛЕС. ДА ПОМОГНЕМЕ ЗАЕДНО!

Сите 65 години од нашето постоење како компанија ги изминавме во стабилни и темелни анализи за успешно и правилно работење. Постојано го бараме вистинскиот начин да помогнеме на вистинското место, во вистинското време, на вистинските луѓе. Сме помогнале и порано онаму...
ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС НА 13 НОЕМВРИСКИТЕ ШАХОВСКИ ТУРНИРИ ЗА СЛЕПИ И ЛИЦА СО ОШТЕТЕН ВИД

ДОНАЦИЈА НА ЖИТО ЛУКС НА 13 НОЕМВРИСКИТЕ ШАХОВСКИ ТУРНИРИ ЗА СЛЕПИ И ЛИЦА СО ОШТЕТЕН ВИД

Еден од начините како да се намали чувството на хендикеп за лицата со посебни потреби е тие да се интегрираат колку што е можно повеќе во нормалните активности во општетството. Токму и тоа беше идејата на организирањето на шаховските турнири по повод 13 Ноември, денот...