Гриз пченичен тип 400

За колачи и здрава детска храна Гризот е производ од пченица кој се добива од првата фаза при мелење на пченицата. Се карактеризира со бледо жолтата боја (скоро бела), изедначена гранулација и голема моќ на впивање. Има висока нутритивна вредност. Претставува природен производ без додаток на адитиви и конзерванси и одличен е како храна за деца но и за возрасни. Нашиот гриз претставува одлична основа или додаток на солени и благи јадења. 

Идеален за приготвување на здрава детска храна, разни кремови, алва, раванија, кнедли, колачи, како и при поховање и пржење.

Достапен во пакување од 0,2 и 0,5kg.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ