Освен што се грижи за своите потрошувачи, Жито Лукс АД организира донации онаму каде што е најпотребно! 

На почетокот од годината тимот на Жито Лукс ги израдува дечињата од детска градинка во Шуто Оризари, “Мали пријатели”, подарувајќи им пакетчиња со нивните желби испратени до Дедо Мраз.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ