• 2017.12.28
  • Новости

Протеински

proteisnki

Нутри  протеинскиот леб  содржи големо количество протеини и мало количество шеќери.

Протеините се важни за обновување и изградба на сите ткива во човечкиот организам, затоа е потребно  нивно внесување во доволна дневна количина која зависи од возраста, полот и нивото на физичка активност.

Овој леб покрај тоа што е содржи големо количество  протеини, има црн и бел сусам, ленено семе и семки од тиква кои го надополнуваат вкусот и нутритивниот состав на лебот.