ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊЕ

Состојки

СОСТОЈКИ

  • 4 пакувања Сендвич колачиња со какао и со ванила фил 
  • 170 г растопен путер
  • 500 мл слатка павлака
  • 200 г растопено бело чоколадо за готвење
  • 150 г сирење маскарпоне
  • 50 г шеќер во прав
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 150 мл слатка павлака за декорација
  • шарени мрвици за декорација

15

120

Подготовка

Најпрво од двете пакувања, извадете го филот од бисквитниот дел на сендвич-колачињата. Потоа во процесор за мелење, сомелете го бисквитниот дел и додадете го растопениот путер. Оформете подлога за торта во округло тавче со механизам бр. 26. Во длабок сад изматете го филот што претходно го извадивте од сендвич-колачињата, а потоа додајте ја слатката павлака, сирењето маскарпоне, шеќерот во прав, екстрактот од ванила и матете додека не добиете густ и цврст фил. Додадете го и растопеното и веќе изладено бело чоколадо. Добро промешајте и во смесата искршете ги преостанатите две кутии од сендвич-колачињата. Целата смеса добро промешајте ја и претурете ја врз подлогата во тавчето. Оставете да се стегне околу 3-4 часа во ладилник и на крајот декорирајте ја со изматена слатка павлака, неколку сендвич-колачиња и шарени мрвици за декорација на торти.
ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

1 пакување Бриош леб путер мармалад или џем

420
КАФЕ-ТОРТА

КАФЕ-ТОРТА

За тесто: 170 г Брашно за колачи 170 г путер или маргарин на собна темепратура 170 г шеќер (може да користите и кафеав шеќер) 3 јајца 4 лажици инстант кафе разредени со 1 лажица врела вода За фил: 120 г шеќер во прав 70 г путер на собна температура 1 лажица инстант кафе разредено во […]

1245
ПОСЕН ТАРТ СО ЗЕЛЕНЧУК

ПОСЕН ТАРТ СО ЗЕЛЕНЧУК

250 г Екстра бело брашно тип 400 1 лажичка сол 125 г маргарин на собна температура 70 мл вода За фил: 2 тиквички 2 модри патлиџани 1 домат 200 г свежи шампињони 400 мл доматен сос 1 главица кромид 2 чешниња лук сол и мелен црн пипер по вкус

4-660
ЧИЗКЕЈК СО ДВОПЕК И ЈАГОДИ

ЧИЗКЕЈК СО ДВОПЕК И ЈАГОДИ

9 парчиња Двопек со сусам и просо 40 g путер 135 g шеќер 400 g несолено свежо сирење рендана кора од лимон 1 лажица лимонов сок 1 јајце мармалад од јагоди

ВКУСНИ ЗЕМИЧКИ СО ПИЦА ФИЛ

ВКУСНИ ЗЕМИЧКИ СО ПИЦА ФИЛ

500 г Екстра бело брашно тип 400 250 г млеко 50 мл маслиново масло 1/4 свеж квасец прстофат сол 2 лажички шеќер 150 г рендан кашкавал 20 г рендан пармезан 50 мл доматен сос 100 г кулен јајце за премачкување

10-12140
ЕКЛЕРИ СО ФИЛ ОД Ф`СТАЦИ

ЕКЛЕРИ СО ФИЛ ОД Ф`СТАЦИ

За тестото на еклерите: 120 г Брашно за колачи 250 мл вода 80 г путер 4 јајца прстофат сол За филот: 100 г ф`стаци 100 мл ирски крем ликер 1/4 лажичка зелена прехрамбена боја 230 г крем-сирење 100 г бело чоколадо 250 мл изматен шлаг 50 г шеќер во прав За глазурата: 150 г бело […]

2090
КРОСТАТА (CROSTATTA)

КРОСТАТА (CROSTATTA)

350 г Екстра бело брашно тип 400 250 г нерастопен путер исечкан на коцки 1 жолчка 100 г шеќер во прав 30-40 мл студена вода 1 тегла џем од кајсии

6120
Рипчиња сендвичи

Рипчиња сендвичи

1 пакување Бел леб 2 конзерви туна од 180 г 1 стапче целер,ситно исечкано 2 супени лажици мајонез 1 многу тенко и дијагонално краставица марула

5-720