Во сад, измешајте го брашното со малку сол. Во друг сад измешајте го какаото со врела вода, па додајте го шеќерот и маслото. Со постојано мешање додавајте ги јајцата и ванилата, а потоа и брашното и солта. Вака подготвената смеса печете ја во тава бр. 28 на 170° C, околу 20 минути. Изладениот пандишпан исечете го на половина. За подготовка на мусот, на пареа растопете го чоколадото и путерот. Додајте го какаото. Кога смесата малку ќе се олади, додајте ги изматените жолчки од јајцата кои претходно сте ги свариле на пареа. Убаво промешајте. Настрана, изматете ги белките во цврст снег и додајте ја чоколадната смеса. Изматете ја и слатката павлака и додадете ја во смесата. На дното на тавчето во кое се печеше пандишпанот, наредете го првиот пандишпан, врз кој ќе ставите 80 % од смесата со чоколадниот мус. Наредете цел слој со свежи малини. Ставете го вториот пандишпан, па преостанатиот дел од смесата со мусот. Оставете во ладилник за да се стегне. По два часа, во сад на пареа, растопете го чоколадото заедно со путерот и прелијте ја смесата врз горниот дел од тортата. Вака подготвената торта се остава во ладилник до послужување. Декорирајте по желба.