ЦВЕТНИ СЕНДВИЧИ

Бриош

Начин на подготовка

1. За секој сендвич исечете две парчиња леб со калап во форма на цвет.
2. Во центарот на едно од парчињата направете дупка користејќи модла во кружна форма.
3. Намачкајте путер и мармалад или џем на целото парче и поставете го парчето со продупчениот дел одозгора.

pchenichen_briosh

Состојки

  • 1 пакување пченичен тост леб Бриош
  • путер
  • мармалад или џем