СУШИ СЕНДВИЧИ

Пченичен леб бел

Начин на подготовка

1. Врз 4 парчиња тост леб нанесете од пасираната пченка, оставајќи по 2 см на едниот крај. Ставете шунка, морков и краставици. Од вака филуваниот тост леб формирајте ролат.
2. На други 4 парчиња тост леб нанесете го исечканиот лосос и додадете авокадо. Од вака филуваниот тост леб формирајте ролат. Пресечете ги мини-ролатите на половина.

pchenichen_bel

Состојки

  • 1 пакување пченичен бел тост леб со отстранети корки
  • 300г сварена и испасирана пченка
  • 4 големи, тенки парчиња чадена шунка
  • 1 мал изрендан морков
  • 1 мала краставица излупена и исечена на ленти
  • 200 г лосос исечкан на ситни парчиња
  • 2 – 3 листови зелена салата
  • 1 мало авокадо исечкано на тенки ленти