Сомун

Тежина : 350g

Рачно приготвен на традиционален начин, ова е леб со карактеристичен вкус, сочна и шуплива средина и специфична кора на селска погача. Особено е вкусен во комбинација со специјалитетите на националната кујна: биено сирење, домашна скара и лутеница.

  • 253,5 kcal /100g 350g
  • Пастеризацијата е термички процес со кој се обезбедува продолжување на свежината на производот без употреба на конзерванси без да се менува составот, вкусот и хранливата вредност на храната. По печењето, лебот се сече, се пакува и се изложува на т.н. повторно термичко третирање на соодветна температура, во одреден временски интервал.

somun

Рецепти
...

xasx

КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

pojadok_-jajca_leb_parcinja

Појадок со јајца и леб на парчиња

otvoren_sendvic_piperka_kaskaval

Отворен сендвич со пиперка и топен кашкавал

klub_sendvic_svez_zelencuk

Клуб-сендвич со свеж зеленчук

sendvic_pilesko_file_senf

Сендвич со пилешко филе и сенф

sendvic_tuna_crvena-piperka

Сендвич со туна и црвена пиперка

pecen_leb_-feta_domati

Печен леб со фета сирење и домати

sendvic_krem_sirenje_misirka_marula

Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула

Сите рецепти