Сендвич со пилешко филе и сенф

Пченкарен леб бел

Начин на подготовка

Исечкајте го пилешкото филе на тенки ленти и додадете им малку маслиново масло, сол и бибер. Пржете ги 8-10 минути. Намачкајте ги сите парчиња леб со малку сенф. На секое парче леб ставете малку од прженото филе, малку од сечканите домати и по еден лист марула. Покријте со друго парче леб. По желба, послужете со пржени компирчиња.

Мала тајна

Ако не сакате пилешко месо, употребете филе од мисирка.

pchenichen_bel
За 4 лица
15 мин.

Состојки:

  • 8 парчиња „Жито Лукс“ бел леб
  • 2 пилешки филеа
  • 2 домати исечкани на коцки
  • 2 лажици сенф
  • малку маслиново масло
  • сол и свежо мелен бибер
  • 4 листа марула