Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула

Пченичен леб бел

Начин на подготовка

Во еден сад измешајте го крем-сирењето со неколку капки маслиново масло и додадете го магдоносот, солта и биберот. Половина од парчињата леб намачкајте ги со крем-сирењето. Додадете по две парчиња домати, по 2 парчиња мисиркино месо и лист марула. Одозгора ставете парче леб.

Мала тајна

Ако не сакате да користите крем-сирење, заменете го со каков било вид сирење што може да се намачка.

pchenichen_bel
За 4 лица.
8 мин.

Состојки:

  • 8 парчиња Жито Лукс бел леб
  • 8 парчиња варено мисиркино месо (нискокалорично)
  • 100г крем сирење
  • маслиново масло
  • 1 домат, исечкан на мали парчиња
  • 1 лажица ситно исечкан магдонос
  • сол и свежо мелен бибер
  • 4 листа марула