‘Ржан

Тежина : 470g

Совршена комбинација од  ̀ржано и пченично брашно го карактеризира овој леб со автентичен и природен вкус, збиена и цврста средина.  Воедно, ги нуди и хранливите придобивки на ‘ржаното брашно кое содржи минерали (селен, фосфор, магнезиум, цинк, железо) и витамини (Б6, Е, К).

  • 249,7 kcal /100g 470g
  • Пастеризацијата е термички процес со кој се обезбедува продолжување на свежината на производот без употреба на конзерванси без да се менува составот, вкусот и хранливата вредност на храната. По печењето, лебот се сече, се пакува и се изложува на т.н. повторно термичко третирање на соодветна температура, во одреден временски интервал.

r'zan

Рецепти
...

xasx

КРОКЕТИ ОД ПЧЕНКАРНО БРАШНО

pojadok_-jajca_leb_parcinja

Појадок со јајца и леб на парчиња

otvoren_sendvic_piperka_kaskaval

Отворен сендвич со пиперка и топен кашкавал

klub_sendvic_svez_zelencuk

Клуб-сендвич со свеж зеленчук

sendvic_pilesko_file_senf

Сендвич со пилешко филе и сенф

sendvic_tuna_crvena-piperka

Сендвич со туна и црвена пиперка

pecen_leb_-feta_domati

Печен леб со фета сирење и домати

sendvic_krem_sirenje_misirka_marula

Сендвич со крем-сирење, месо од мисирка и марула

Сите рецепти